Over Prima Energie

Duurzaam opgewekt en geleverd

Wij wekken energie op

Wij geloven in de kracht van groene energie. Onze zonnepanelen en warmtepompen zorgen ervoor dat we die kracht kunnen inzetten.

Wij leveren energie

Alle huizen die zijn aangesloten bij Prima Energie profiteren van groene energie uit duurzame bronnen, voor een eerlijke prijs.

Wij ontzorgen afnemers

Wij verzorgen de installatie, het onderhoud en de vervanging van systemen. Bewoners krijgen meer inzicht met het Prima Power Portal.

Wat doet Prima Energie?

Prima Energie is verantwoordelijk voor de opwekking en levering van energie in verschillende woonprojecten. Met centrale installaties voor verwarming en koeling, zonnecellen en warmtepompen zorgen wij ervoor dat de woning voldoet aan de huidige energiezuinigheidseisen. Veel mensen willen graag duurzame energie afnemen, maar zijn bang voor de consequenties van zo’n overstap. Door hen te ontzorgen maken wij deze stap een stuk kleiner. Bij Prima Energie zorgen we daarom voor de installatie, het onderhoud en de vervanging van het systeem. We maken het voor de consument mogelijk om te weten waar hun energie vandaan komt én waar het geld naartoe gaat. Benieuwd naar deze transparante manier van energie leveren?

Met innovatieve toepassingen en slimme tools zorgen we ervoor dat bewoners profiteren van groene energie, terwijl ze meer inzicht in hun verbruik krijgen. Voor beheerders biedt Prima Power oneindig veel monitoringtools, die leiden tot meer rendement op projecten.

Enthousiast over duurzame energie

Enthousiast over duurzame energie

Bij Prima Energie zetten we onze expertise in om particulieren en bedrijven enthousiast te maken voor duurzame energie. Door groene energie gemakkelijker bereikbaar te maken hopen we steeds meer mensen te kunnen overtuigen van de verandering die zij kunnen maken. We genereren en leveren energie die goed is voor de aarde én haar  voor bewoners. Door gebruik te maken van natuurlijke bronnen (zoals zonlicht voor energie en de bodem voor warmte en koude) kunnen consumenten meewerken aan een positieve verandering in de energiemarkt. Dat betekent comfortabel wonen en CO2-uitstoot verminderen.

Verhoog het rendement

Verhoog het rendement

Prima Energie zorgt ervoor dat men profiteert van groene energie en meer inzicht heeft  in het verbruik. Maar de verandering die we met Prima Energie in gang zetten gaat verder. Met Prima Energie is een woning namelijk klaar voor de toekomst. Zo kunnen niet alleen bewoners, maar ook beheerders meer rendement behalen met hun projecten.

 Onze bronnen

Onze bronnen

Door woningen en kantoren aan te sluiten op onze duurzame energieconcepten laten we de bewoners genieten van de voordelen. We willen zo transparant mogelijk zijn over de herkomst van onze energie.

We kiezen er daarom voor om energie op te wekken in de buurt van de klant. Met bijvoorbeeld  zonnepanelen op het dak en een warmtepompsysteem in uw woning. Lees hieronder hoe Prima Energie duurzaam opwekt.

Zonne-energie

Zonne-energie

Wij Nederlanders zijn gek op de zon. De zon zorgt niet alleen voor een mooie lentedag, maar is ook een fantastische energiebron. Zonne-energie wordt opgewekt via zonnepanelen. Ieder paneel bestaat uit verschillende zonnecellen. Wanneer er daglicht op zo’n cel valt, worden er elektronen in beweging gebracht. Met een omvormer wordt  daglicht omgezet in duurzame energie. Bij Prima Energie weten we veel over zonnepanelen en zonne-energie. We hebben ervaring in het leveren en installeren van zonne-energie installaties. Wist je dat zonnepanelen ook op bewolkte dagen voldoende duurzame stroom kunnen leveren?

Warmte en koude uit warmtepomp systemen

Warmte en koude uit warmtepomp systemen

Gas gebruiken om je huis te verwarmen? Het kan stukken duurzamer! Een warmtepomp is daar een mooi voorbeeld van. Warmtepompen kunnen warmte halen uit de lucht, het grondwater of de bodem. Deze vervanger van de cv-ketel biedt bovendien ook op warme zomerdagen een uitkomst. De warmtepompen van Prima Energie zorgen namelijk ook voor verkoeling wanneer het nodig is. Door het boren van bronnen kunnen we energie uit de grond gebruiken voor het verwarmen en koelen van  uw woning die is  aangesloten bij Prima Energie. We doen dit in de directe omgeving van de consument, zodat er nauwelijks warmte of koeling verloren gaat in het transportsysteem.

Met Prima Power zorgen we ervoor dat de kans op storingen van installaties tot een minimum wordt beperkt. Beheerders hebben zo meer inzicht in de werking van het systeem. Ook meer rendement behalen met uw nieuwbouwproject? Neem dan contact met ons op.