Kerk Beukenhof

Zorgeloos en comfortabel wonen in voormalige kerk

In en rondom de voormalige Servatiuskerk zijn nieuwe woningen gecreëerd onder de naam De Beukenhof. Er werden nieuwe woningen gebouwd, maar de kerk stond in het plan centraal.

De kerk werd zodanig verbouwd dat het gebouw nu dertien woningen bevat. Tijdens die verbouwing werd rekening gehouden met de mooie elementen uit het verleden. Toch moesten de dertien kerkwoningen ook voorzien zijn van alle moderne gemakken. Een moderne energievoorziening mocht daaraan niet ontbreken.

Individuele warmtepompen

De kerkwoningen werden voorzien van individuele warmtepompen met een tapwaterfunctie. Deze warmtepompen werden geleverd door Techneco uit Delft. Zij hebben het doel om Nederland volledig gasloos te maken, waardoor ze continu op zoek zijn naar oplossingen om woningen minder gas te laten verbruiken. Ook de kerkwoningen in de Beukenhof zijn stukken duurzamer door de toevoeging van deze warmtepompen.

Op afstand monitoren

In De Beukenhof kan iedereen zorgeloos en comfortabel wonen. Alle individuele systemen worden door Prima Energie op afstand gemonitord. Iedere installatie is daarom altijd up-to-date.

Stappen