Den Rozenkrans

Modern wonen in of bij de voormalige Boschwegse kerk

Met dit plan worden niet alleen woningen in een voormalige kerk gerealiseerd, maar ook rondom die kerk. De kerk zelf zal worden verbouwd zodat er ruimte komt voor verschillende zorgappartementen, terwijl er in de tuin acht luxe patiowoningen zullen worden gerealiseerd.

De mooiste elementen van de kerk zullen bewaard blijven. De gewelven, het glas-in-lood en de doopkapel: het zorgt ervoor dat de historie van deze plek bewaard blijft. Tegelijkertijd willen de bewoners het comfort en de luxe van een moderne woning. Een prettig binnenklimaat hoort daar zeker bij. Prima Energie maakt het mogelijk om oud en nieuw te combineren!

Duurzame energie

Het dak van de kerk wordt uitgerust met 350 zonnepanelen. De energie die deze zonnepanelen opleveren kunnen niet alleen de appartementen in de kerk, maar ook de patiowoningen naast de kerk grotendeels van energie voorzien. Om ervoor te zorgen dat het er netjes uitziet, hebben we gekozen voor een zogenaamde dak-in-dak-constructie. We verwijderen de dakpannen en vervangen deze door zonnepanelen in een egale zwarte kleur. Met de energie die de zonnepanelen opleveren, Op deze manier levert Den Rozenkrans een bijdrage aan de duurzaamheidsambities van de gemeente en ontwikkelaar. Ook komt er een collectieve warmtepompinstallatie in het plan.

Innovatieve technieken

Bij dit project wordt een revolutionair verwarmings- en koelingssysteem geplaatst. De energie hiervoor wordt onttrokken uit een grote kelder van 250 kubieke meter, die volledig gevuld is met water. In de wintermaanden bevriest dat water voor zo'n tachtig procent, waarna het in de zomer weer ontdooit. Dit proces gaat jaar na jaar door en levert dus energie op. Deze innovatieve techniek wordt door Prima Energie als één van de eerste in Nederland toegepast.