De oude Boschwegse kerk in Schijndel zal worden omgebouwd zodat er verschillende zorgappartementen gerealiseerd kunnen worden. Daarnaast komen er acht patiowoningen in de tuin en twee of vijf appartementen in de oude pastorie.

Woningen in de kerk

In de kerk worden, verdeeld over drie lagen, 35 wooneenheden gerealiseerd. Deze wooneenheden worden mogelijk verhuurd aan Philadephia. De zorgorganisatie heeft verschillende locaties waar mensen met een (licht) verstandelijke beperking wonen met ondersteuning. Philadelphia huurt nu de bijbehorende pastorie voor zes bewoners. Op dit moment is Philadelphia de mogelijkheden aan het verkennen. Over deze plannen zal binnenkort meer duidelijk worden.

Pastorie en parkeergarage

Voor de pastorie zijn nog meerdere mogelijkheden. Deze kan omgebouwd worden tot tweekapper of vijf appartementen. Ook zal er onder de woningen een half verdiepte parkeergarage komen, waar ruimte is voor dertig auto’s.

Wat gebeurt er met de kerk?

Ook na de verbouwing zal de kerk zijn karakter behouden. Zo blijven de kerkklokken van de voormalige Onze-Lieve-Vrouwekerk luiden, zal de Mariakapel toegankelijk blijven en blijven de gemetselde gewelven zichtbaar. Het uiterlijk van de kerk laten we zo veel mogelijk ongemoeid. Ook kijken we nog naar het behouden van de glas-in-lood-ramen en het creëren van een prieel dat herinnert aan de doopkapel.

Aanpassingen plan in overleg met buurtbewoners

Aanvankelijk waren er plannen om een appartementencomplex in de tuin van de kerk te bouwen. Toen bleek dat de omgeving deze hoogbouw niet zag zitten, zijn we de plannen gaan aanpassen. Daarbij hebben we rekening gehouden met de wensen van buurtbewoners. Iedereen is enthousiast over het aangepaste plan.

Start bouw

We verwachten negen maanden nodig te hebben voorde bouw van de patiowoningen en anderhalf jaar voor de verbouwing van de kerk. Halverwege 2021 zou het plan dan helemaal klaar moeten zijn.

verbouwingsplannenboschwegsekerk03_bronwoudstra.jpg

verbouwingsplannenboschwegsekerk02_bronwoudstra.jpg