Reynaers Project Prijs

Over het project zegt Reynaers: “Van godshuis tot woonzorgcomplex. De Boschwegsekerk in Schijndel onderging een grondige transformatie. Door de karakteristieke toogramen te behouden maakt architect Steven Woudstra een referentie naar de rijke historie van het gebouw.”

Na een grondige verbouwing werd de Boschwegse kerk opgeleverd en in gebruik genomen door zorginstelling Philadelphia. Het plan bevat anno 2022 zorgwoningen, een tiny house, zeven woningen in de pastorie en acht huizen in de pastorietuin.

Duurzame energie voor Den Rozenkrans

Het project werd omgedoopt tot Den Rozenkrans. Prima Energie mocht het dak van de kerk voorzien van 350 zonnepanelen, waardoor het project nu voldoet aan de duurzaamheidsambities van de gemeente en de ontwikkelaar. Ook de collectieve warmtepompinstallatie en het revolutionaire verwarmings- en koelingssysteem zorgt ervoor dat bewoners kunnen putten uit duurzame energie.

Stem op de Boschwegse kerk!

De winnaar van de Reynaers Project Prijs wint een geldprijs, een zelfde bedrag voor een goed architectuur-doel en een fotoreportage. Hoewel de nominatie al een eer op zich is, zou het natuurlijk extra mooi zijn om er met de winst vandoor te gaan. De jury nomineerde 10 projecten voor de Reynaers Projectprijs 2022. Het publiek bepaalt de winnaar. Breng daarom uw stem uit op uw persoonlijke top 3. Stemmen is eenvoudig en kost weinig tijd.

Stem op de Boschwegse kerk voor de Reynaers Project Prijs