Het Andere Wonen is erop gericht mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen. Daarbij staan persoonlijke zorg en het welzijn van de bewoners centraal. Om die reden wordt er ingezet op kleinschalige woonclusters met maximaal 20 volwaardige appartementen en gemeenschappelijke ruimtes voor activiteiten. Een ondernemerspaar, dat in de vestiging woont, zorgt ervoor dat de persoonlijke aandacht en zorg op maat voor bewoners wordt gewaarborgd. In Schijndel is Het Andere Wonen gevestigd in de wijk Hoevenbraak/Hulzenbraak. Anne-Marie en Rene Looman zijn de zorgondernemers die sinds 2017 de vestiging van Het Andere Wonen runnen

Verwarmen en koelen op topniveau

In de appartementen en gezamenlijke ruimtes hangt een kleinschalige en familiaire sfeer. Naast de dagelijkse zorg worden er diensten en services geboden die gericht zijn op het welzijn van de bewoners. Voor deze groep is een prettig klimaat uiteraard bijzonder belangrijk. Prima Energie heeft ervoor gezorgd dat de gezamenlijke huiskamer op warme dagen toch prettig aanvoelt door een optimale koeling. Ook de warmte, koude en het tapwater van de appartementen wordt volledig door Prima Energie geregeld. Al vanaf de opening van de Schijndelse vestiging is het koelen en verwarmen in de appartementen op topniveau geregeld, zodat bewoners en verzorgers prettig kunnen leven én zich kunnen richten op andere zaken.

Duurzame oplossingen

Bij Prima Energie staan duurzame oplossingen hoog in het vaandel. We zorgen er in projecten daarom voor dat bewoners zoveel mogelijk gebruik kunnen maken van duurzaam opgewekte energie.

Om de zelfvoorzienendheid van de appartementen in Het Andere Wonen te bevorderen, ligt een adequaat aantal zonnepanelen op het dak van het complex.